Op grond van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (kortweg: de WHOA) kan een onderneming met schulden (de zogenaamde schuldenaar) aan alle of juist aan een deel van zijn schuldeisers en aandeelhouders een akkoord aanbieden. In dit akkoord worden de te wijzigen rechten van de betrokken schuldeisers en aandeelhouders opgenomen. De schuldenaar hoeft niet al zijn schuldeisers en aandeelhouders bij het akkoord te betrekken.
Alle schuldeisers en aandeelhouders die een voorstel voor een akkoord hebben ontvangen, mogen zich via een stemming uitspreken over het aangeboden akkoord. Indien niet alle betrokken schuldeisers en aandeelhouders met het aanbod instemmen, kan het toch gebeuren dat het akkoord onder dwang door de rechtbank worden opgelegd. Daarom wordt dit ook wel een dwangakkoord genoemd.
Zodra u als schuldeiser of aandeelhouder een akkoord krijgt aangeboden, is het verstandig om dit te laten controleren door een specialist. Voldoet het aanbod aan de wettelijke voorwaarden? Kunt u het aanbod weigeren en zo ja, op welke grond? Zijn er alternatieven?
Wij zijn gespecialiseerd in de WHOA. Wij geven u graag advies over het aangeboden akkoord. U kunt vrijblijvend het aangeboden WHOA akkoord uploaden via het formulier op deze pagina. Wij nemen dan contact met u op om te bespreken wat uw opties zijn.
Wanneer wij de complete check voor u mogen uitvoeren wordt hiervoor een standaardtarief van € 500,00 in rekening gebracht.
Afhankelijk van de omvang van het akkoord en de omvang van de onderneming die het WHOA akkoord heeft aangevraagd, kan het zijn dat verder onderzoek noodzakelijk is. In dat geval zullen wij vooraf met u bespreken wat hiervan de kosten zullen zijn.
Heeft u een andere vraag over de WHOA? Op de pagina op onze site over de WHOA vindt u meer informatie. Voor vragen kunt u ons bellen of het contactformulier invullen.