Privacyrecht

De sectie privacyrecht van Okkerse & Schop Advocaten adviseert organisaties op het gebied van privacy. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is voor iedere organisatie een risicofactor. Dat geldt niet alleen voor private ondernemingen, maar ook voor (semi-) overheidsinstellingen, zoals gemeenten en zorgorganisaties. De AVG legt een aantal verplichtingen op aan organisaties die persoonsgegevens verwerken. Tegenwoordig verwerkt bijna iedere organisatie persoonsgegevens. Niet naleving van de verplichtingen kan tot vervelende sancties leiden, waaronder hoge boetes.

Verwerkersovereenkomst
Een van die verplichtingen is het opstellen van een verwerkersovereenkomst. Dit is verplicht indien de verwerking van persoonsgegevens wordt uitbesteed aan een derde partij. Hierbij kan gedacht worden aan het uitbesteden van de salarisadministratie of het gebruik maken van de dienstverlening van een cloud dienstverlener. Deze overeenkomst moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Okkerse & Schop Advocaten stelt dergelijke verwerkersovereenkomsten op en beoordeelt bestaande verwerkersovereenkomsten.

Datalekken
Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Wanneer er sprake is van een inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens, kan er sprake zijn van een datalek. In sommige gevallen moet een organisatie dit datalek melden bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. In een aantal gevallen dient het datalek ook te worden gemeld bij betrokkene, degene op wie de persoonsgegevens betrekking hebben. Voor het melden van een datalek gelden korte termijnen. Okkerse & Schop Advocaten adviseert ondernemingen over het al dan niet melden van een datalek.

Waarom Okkerse & Schop Advocaten?

Bij ons advocatenkantoor werken advocaten die gespecialiseerd zijn in privacyrecht en ruime ervaring hebben op dit relatief nieuwe terrein van wetgeving. Wij verzorgen regelmatig lezingen en workshops over dit onderwerp. De AVG wetgeving is nog niet algemeen bekend en roept nog veel vragen op. Daar gaan onze advocaten graag mee aan de slag. Doelgericht en persoonlijk betrokken, samen met u zoeken we naar de beste oplossingen.

Werkveld:

Het werk van onze privacyspecialisten is veelzijdig, een paar voorbeelden van onze werkzaamheden zijn:

  • Algemene vraagstukken over het verwerken van persoonsgegevens;
  • Het beoordelen van het compliancebeleid;
  • Het adviseren over algemene andere vraagstukken over de AVG, bijvoorbeeld over de verantwoordingsplicht en de uitgebreide rechten van betrokkenen;
  • Het opstellen en beoordelen van een privacybeleid en privacyprotocol;
  • Adviseren over het effect van de AVG op organisaties en overheidsinstellingen.

 

Dit graag laten staat: wordt niet getoond op de website maar is nodig voor de vormgeving.

FAQ's

Heeft u een vraag over Privacyrecht? Stuur ons dan een e-mail.

Testimonials

  • Belangrijke partner

    “De afgelopen jaren heb ik zeer prettig samengewerkt met Okkerse & Schop en met name met Sjakko van Raaijen. Als huis advocaat van onze onderneming in Almere hebben Sjakko en zijn team ons actief ondersteund op het gebied van zakelijke contracten, algemene inkoopvoorwaarden, arbeidsgeschillen tot zelfs strafrechtelijke zaken. Korte, directe lijnen, zeer snelle opvolging en inhoudelijke goede adviezen zijn uiteindelijk de basis van deze fijne samenwerking. In het afgelopen jaar is de samenwerking met Okkerse & Schop verder uitgebreid met Phuong Nguyen en haar team. Haar persoonlijk benadering en zeer kundige adviezen hebben bijgedragen aan een fijne samenwerking op het gebied van privacy,  security en specifiek GDPR. Zowel Sjakko als Phuong waren voor mij een ervaren, kundige en betrouwbare schakel voor mijn positie als Operationeel Directeur.”

  • Snelle reactie en duidelijke antwoorden

    “Als MKB in de regio zijn we erg tevreden over de samenwerking met Okkerse & Schop Advocaten in verband met  de snelle reactie op al onze vragen en de duidelijke antwoorden en adviezen die wij krijgen. Als kleiner bedrijf met 70 tot 80 fte komt er ook vaak emotie om die hoek kijken die een duidelijk zicht kan vertroebelen. Sjakko helpt het zakelijk te houden en bij de kern te blijven, zonder het oog voor het menselijke te verliezen. Voor ons is Okkerse & Schop Advocaten onmisbaar.”

Sectievoorzitter: Phuong Nguyen

Specialisten

Contactformulier Privacyrecht

Rechtsgebieden

Vanuit een jarenlange ervaring en knowhow hebben wij een dienstenpakket samengesteld waarbij wij u als ondernemer vanuit diverse specialismen kunnen bedienen. Wij zijn doelgericht, verrassend en werken persoonlijk betrokken op onderstaande rechtsgebieden:

Privacyrecht

AVG, datalekken, verwerkersovereenkomsten, FG, alles wat te maken heeft met de regelgeving rondom privacy: de sectie privacyrecht van Okkerse & Schop Advocaten adviseert organisaties hoe hier mee om te gaan.

Lees verder »

Arbeidsrecht

De arbeidsrecht advocaten van Okkerse & Schop Advocaten helpen met het voorkomen, oplossen of verzachten van arbeidsconflicten.

Lees verder »

Insolventierecht

Het insolventierecht houdt zich bezig met situaties waarin personen of bedrijven, al dan niet tijdelijk, niet in staat zijn aan hun verplichtingen te voldoen.

Lees verder »

Ondernemingsrecht

Elke ondernemer kan ermee te maken krijgen: geschillen, overnames, aansprakelijkheidskwesties. Maar ook het opstellen van algemene voorwaarden of het nalezen van een belangrijke overeenkomst – soms wilt u even sparren met een specialist.

Lees verder »

Personen- en familierecht

Goede juridische bijstand en advies bij echtscheiding, alimentatie, gezag over kinderen, omgangsregelingen en huwelijksvermogensrecht: onze echtscheidingsadvocaten staan u graag terzijde.

Lees verder »

Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening voor ondernemers en ex-ondernemers die in financiële problemen verkeren. Onze advocaten helpen inzicht te verkrijgen in de schuldenproblematiek en helpen om dit samen met u op te lossen.

Lees verder »

Vastgoedrecht

Het vastgoedrecht gaat over alle juridische zaken rondom onroerende zaken (vastgoed). Zoals Civiel bouwrecht, Aanbestedingsrecht, Bestuursrecht, Huurrecht, Verzekeringsrecht – voor ondernemingen, particulieren en overheid.

Lees verder »

Okkerse & Schop Advocaten maakt voor deze website gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Cookies zijn kleine digitale tekstbestanden die in de browser worden geplaatst bij het bezoek aan een website. Okkerse & Schop Advocaten gebruikt functionele cookies om de website naar behoren te laten functioneren. Analytische cookies worden gebruikt om het websitegebruik te analyseren en de website te verbeteren. Met het gebruik van functionele cookies en analytische cookies worden geen persoonsgegevens verwerkt. U kunt uw cookievoorkeuren op ieder moment aanpassen door de instellingen van de browser te wijzigen. Raadpleeg ons privacy- en cookie statement voor meer informatie.