ALMERE | LELYSTAD

Coronavirus:

wat betekent dit voor jouw onderneming?

Bel tijdens ons GRATIS telefonisch spreekuur:

Tussen 9 en 10: voor vragen over ondernemingsrecht
Tussen 10 en 11: voor vragen over arbeidsrecht

036 5346220

Coronavirus – wat betekent dit voor jouw onderneming?

Bel tijdens ons GRATIS telefonisch spreekuur: Tussen 9 en 10: voor vragen over ondernemingsrecht Tussen 10 en 11: voor vragen over arbeidsrecht

036 5346220

Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht gaat onder andere over alle juridische zaken waar u tegenaan loopt als u gaat scheiden (echtscheiding, scheiding van tafel en bed, ontbinding geregistreerd partnerschap).

Denk daarbij aan het maken van een ouderschapsplan (wettelijk verplicht om te kunnen scheiden) waarin afspraken worden gemaakt over kinderalimentatie, de zorgregeling (bijv. co-ouderschap), ouderlijk gezag, hoofdverblijfplaats (bij wie woont een minderjarig kind), alsmede het opstellen van een (echt)scheidingsconvenant, waarin onderwerpen als partneralimentatie, verdeling van een gemeenschap (van goederen), verrekening van huwelijkse voorwaarden, afspraken over pensioen (pensioenverevening) en de verdeling van de (gezamenlijke) woning aan de orde kunnen komen.

Ook wanneer u uw samenleving heeft verbroken (met of zonder samenlevingscontract) kan rechtsbijstand gewenst, of zelfs noodzakelijk zijn.

Wat doet een vFAS advocaat?

 

Wie is de vFAS advocaat?

Werkveld:

Goede juridische bijstand en advies zijn noodzakelijk bij echtscheiding, alimentatie, gezag over kinderen, omgangsregelingen en huwelijksvermogensrecht. In deze vaak moeilijke tijd staan onze echtscheidingsadvocaten u graag terzijde.

Mediation

Bij Okkerse & Schop Advocaten kunt u ook terecht voor mediation.  Onze advocaten zijn hiervoor speciaal opgeleid.

Wat is mediation?

Scheiden is emotioneel vergelijkbaar met een rouwproces en kent diverse fases: boosheid, verdriet, teleurstelling, aanvaarding en het moment van berusting waarop u weer nieuwe plannen voor de toekomst kunt maken.  Mediation helpt daarbij, is snel, helpt bij het respectvol uit elkaar gaan en is een stuk goedkoper dan de situatie dat u beide een eigen advocaat in de arm neemt. U deelt (veelal) samen de kosten van de mediator en daarnaast is er vaak ook minder tijd nodig. Bij mediation is ruimte voor emotie, maar het doel is wel om de zakelijke onderwerpen vast te leggen. Doordat u samen aan tafel zit bij de mediator, is er meer ruimte om afspraken te maken die aansluiten bij de onderlinge belangen. Vooral als er kinderen zijn, wordt mediation ervaren als een prettige oplossing in een hele nare situatie. Wij adviseren om bij een echtscheiding naar een mediator te gaan die tevens advocaat is, omdat deze juridisch altijd up-to-date is en ook de scenario’s kan schetsen van een procedure, dat helpt vaak in een mediation om toch overeenstemming te bereiken en een vechtscheiding te voorkomen.

Bemiddeling en mediation waarbij de partijen gezamenlijk op zoek gaan naar oplossingen heeft wellicht de voorkeur. Maar als dat geen optie is, dan staan wij u bij als advocaat en starten wij als het nodig is een gerechtelijke procedure. Dat kan op het moment van het verbreken van de relatie maar ook een aantal jaar later als u tegen problemen aanloopt. Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Gezag- en omgang

Naast het bieden van rechtsbijstand voor uw (echt)scheiding kunnen wij u ook bijstaan in tal van andere kwesties op het gebied van personen- en familierecht. Zo kunt u bij ons terecht voor geschillen die voortvloeien uit de uitoefening van het gezamenlijk ouderlijk gezag, zoals de vaststelling of wijziging van een bestaande zorgregeling of ouderschapsplan en staan wij u bij in procedures (kort geding of verzoekschriftprocedure) waarbij vervangende toestemming aan de rechtbank wordt gevraagd voor diverse zaken waarvoor u toestemming nodig heeft van de andere ouder met gezag. Denk hierbij aan een verhuizing, een vakantie naar het buitenland of bijvoorbeeld de aanvraag van een paspoort.

Kinder- en partneralimentatie

Ook voor het laten vaststellen of wijzigen van alimentatie-aanspraken kunt u bij onze familierechtadvocaten terecht. Betaalt of ontvangt u kinderalimentatie of partneralimentatie en vraagt u zich af of deze bijdrage nog in overeenstemming is met de wettelijke maatstaven? Of is er sprake van een wijziging van omstandigheden in uw situatie of in die van uw ex-partner waardoor u het idee heeft dat de alimentatie moet worden aangepast?  Wij kunnen de alimentatie her-berekenen en u adviseren en indien nodig, u bijstaan in een alimentatie-procedure bij de rechtbank.

Overige kwesties

Voorts kunnen wij u bijstaan in kwesties als verzoeken tot (voor)naamswijziging, ontkenning c.q. vaststelling van het ouderschap, vervangende toestemming erkenning van een kind, wijziging ouderlijk gezag, bewind, curatele, mentorschap enzovoorts.

Waarom Okkerse & Schop Advocaten:

Een echtscheiding kan voor een zelfstandig ondernemer verregaande gevolgen hebben. Omdat Okkerse & Schop Advocaten veel ervaring heeft met ondernemers binnen het MKB weten wij ook precies waar we op moeten letten.  Wij vinden het belangrijk dat u in deze moeilijke periode kunt terugvallen op een advocaat die weet waar het over gaat, maar die vooral ook persoonlijk betrokken is.

Dit graag laten staat: wordt niet getoond op de website maar is nodig voor de vormgeving.

FAQ's

Het is flauw om te antwoorden dat dat afhangt van de omstandigheden van uw zaak, maar dat is wel het geval. Weet u al hoe u zaken wilt regelen en zijn deze vast te leggen afspraken juridisch ook juist, dan is een echtscheiding soms in een paar weken geregeld. Dat is geen gemiddelde, meestal duurt het toch zeker een half jaar tot een jaar en soms zelfs wel jaren, dat laatste is gelukkig ook een uitzondering. We houden er zeker rekening mee dat u een echtscheiding snel wenst te regelen, maar vinden het ook belangrijk dat u de rust neemt om het één en ander te overzien of uit te zoeken.

Er zijn websites die online scheidingen aanbieden. Hierbij vult u zelf een aan de hand van vragenlijsten uw convenant of ouderschapsplan in waarna een advocaat het verzoekschrift tot echtscheiding voor u indient. Bij een online scheiding ontbreekt het doorgaans aan persoonlijk advies en begeleiding, Helaas, zien wij regelmatig dat dit in een later stadium tot problemen kan leiden, omdat afspraken onduidelijk zijn of er zaken zijn afgesproken waarvan later blijkt dat dit niet zo bedoeld is. U doet er beter aan om te kiezen voor een mediator, zodat uw scheiding op zorgvuldige wijze geregeld wordt.

Een veel gehoorde misvatting is de gedachte dat uw kind vanaf zijn of haar 12e levensjaar zou mogen kiezen of hij/zij bij vader of moeder mag wonen. Hoe zit dit nu eigenlijk?

Het is niet juist dat uw kind zelf mag kiezen bij wie het gaat wonen, maar wel heeft een kind vanaf het 12e levensjaar het recht om door de kinderrechter gehoord te worden in een zogenaamd ‘’kindgesprek’’ of ‘’kinderverhoor’’.  Het kind mag dan zijn/haar mening geven. De kinderrechter kijkt welke situatie hij het meest in het belang van het kind wenselijk vindt en weegt de mening van het kind mee, maar laat die mening niet van doorslaggevend belang zijn. Dat is maar goed ook, want een kind is loyaal aan beide ouders en wil meestal niet tussen één van beiden kiezen.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

Testimonials

 • Het belang van de kinderen voorop

  “Compassie, rust, inzicht, inzet, doortastendheid en kennis. Dat zijn de kernwoorden waarmee ik de prestaties van meester Falkena in onze zaak nog het beste kan samenvatten. Met het belang van de kinderen voorop is zij voor ons aan het werk gegaan en waar ik meer dan eens wakker lag over de mogelijke uitkomsten heeft zij ons er doorheen gesleept. Ik ben meer dan tevreden en beveel Okkerse & Schop Advocaten, alsmede meester Falkena in het bijzonder dan ook aan een ieder aan.”

  | Cliënt Familierecht

 • Een goed beeld van het gehele proces

  “Mevr. M. Falkena heeft ons als cliënt bijzonder goed en vakkundig bijgestaan in het proces. Door haar vakkundigheid en doortastende vermogen zijn de beoogde resultaten ook geboekt. Mevr. M. Falkena gaf goed weer wat de reële mogelijkheden waren in het proces, maar tevens ook op welke fronten er mogelijke risico’s waren. Zodoende hebben wij als cliënt ten alle tijden een goed beeld gehad van het gehele proces.

  Tevens is mevr. M. Falkena een vriendelijke en openstaande dame die op een juiste manier ons als cliënt heeft bijgestaan zonder het reële uit het oog te verliezen.”

  | Cliënt Familierecht

Sectievoorzitter: Marleen Falkena

Specialisten

Contactformulier Personen- en familierecht

Rechtsgebieden

Vanuit een jarenlange ervaring en knowhow hebben wij een dienstenpakket samengesteld waarbij wij u als ondernemer vanuit diverse specialismen kunnen bedienen. Wij zijn doelgericht, verrassend en werken persoonlijk betrokken op onderstaande rechtsgebieden:

Privacyrecht

AVG, datalekken, verwerkersovereenkomsten, FG, alles wat te maken heeft met de regelgeving rondom privacy: de sectie privacyrecht van Okkerse & Schop Advocaten adviseert organisaties hoe hier mee om te gaan.

Lees verder »

Intellectueel Eigendomsrecht

Wanneer iemand een foto of een stuk tekst zonder uw toestemming kopieert, dan maakt hij inbreuk op het intellectuele eigendomsrecht. Dit kan ook gebeuren bij kleding, ontwerpen, muziek, etc. Onze advocaten zijn hierin gespecialiseerd en kunnen adviseren hoe u uw intellectueel eigendomsrecht beschermt.

Lees verder »

Arbeidsrecht

De arbeidsrecht advocaten van Okkerse & Schop Advocaten helpen met het voorkomen, oplossen of verzachten van arbeidsconflicten.

Lees verder »

Insolventierecht

Het insolventierecht houdt zich bezig met situaties waarin personen of bedrijven, al dan niet tijdelijk, niet in staat zijn aan hun verplichtingen te voldoen.

Lees verder »

Ondernemingsrecht

Elke ondernemer kan ermee te maken krijgen: geschillen, overnames, aansprakelijkheidskwesties. Maar ook het opstellen van algemene voorwaarden of het nalezen van een belangrijke overeenkomst – soms wilt u even sparren met een specialist.

Lees verder »

Personen- en familierecht

Goede juridische bijstand en advies bij echtscheiding, alimentatie, gezag over kinderen, omgangsregelingen en huwelijksvermogensrecht: onze echtscheidingsadvocaten staan u graag terzijde.

Lees verder »

Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening voor ondernemers en ex-ondernemers die in financiële problemen verkeren. Onze advocaten helpen inzicht te verkrijgen in de schuldenproblematiek en helpen om dit samen met u op te lossen.

Lees verder »

Vastgoedrecht

Het vastgoedrecht gaat over alle juridische zaken rondom onroerende zaken (vastgoed). Zoals Civiel bouwrecht, Aanbestedingsrecht, Bestuursrecht, Huurrecht, Verzekeringsrecht – voor ondernemingen, particulieren en overheid.

Lees verder »

Okkerse & Schop Advocaten maakt voor deze website gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Cookies zijn kleine digitale tekstbestanden die in de browser worden geplaatst bij het bezoek aan een website. Okkerse & Schop Advocaten gebruikt functionele cookies om de website naar behoren te laten functioneren. Analytische cookies worden gebruikt om het websitegebruik te analyseren en de website te verbeteren. Met het gebruik van functionele cookies en analytische cookies worden geen persoonsgegevens verwerkt. U kunt uw cookievoorkeuren op ieder moment aanpassen door de instellingen van de browser te wijzigen. Raadpleeg ons privacy- en cookie statement voor meer informatie.