ALMERE | LELYSTAD

Coronavirus – wat betekent dit voor jouw onderneming?

036 5346220

Bel elke werkdag tussen 10 en 11 naar ons GRATIS telefonisch spreekuur voor al je vragen over ondernemingsrecht, arbeidsrecht en familierecht 

Rosanne Dijkstra

Rosanne als advocaat:

Rosanne is in 2009 privaatrechtelijk afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2010 is zij werkzaam als advocaat waarbij zij zich gespecialiseerd heeft in familierecht. Vanaf april 2018 maakt Rosanne deel uit van het team van Okkerse & Schop Advocaten en is zij werkzaam op de sectie personen- en familierecht als advocaat en mediator.

“Mijn werk als familierechtadvocaat geeft mij veel voldoening en dat haal ik mede uit de samenwerking en het contact met mijn cliënten. Het familierecht is een zeer uiteenlopend rechtsgebied waarbij veel facetten van het recht samenkomen, maar tegelijkertijd is het ook ‘’mensenwerk’’. Ik vind het mooi als ik van mijn cliënten terug hoor dat ik ze tijdens een moeilijke en emotionele periode door dit juridische doolhof heen heb kunnen loodsen, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.”

Rosanne privé:

Rosanne staat op kantoor bekend als een enthousiaste hobbykok. “Ik vind het erg leuk om voor mijn vrienden en familie uitgebreid te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Die liefde is er met de paplepel ingegoten, van huis uit houden wij ervan om lekker te eten en de mooie momenten te vieren. Om tot rust te komen doe ik aan yoga, maar ook lekker naar buiten gaan geeft mij nieuwe energie, werken in de tuin, naar het strand of een flinke boswandeling.”

Werkveld:

Rosanne is gespecialiseerd in personen- en familierecht. Zij kan u bijstaan bij:

 • Echtscheiding / ontbinding geregistreerd partnerschap;
 • Verdeling gemeenschap van goederen, afwikkeling huwelijkse voorwaarden;
 • Afwikkeling samenlevingscontract/beëindiging ongehuwd samenleven;
 • Vaststelling en/of wijziging kinder- en of partneralimentatie;
 • Opstellen/wijziging ouderschapsplan;
 • Ouderlijk gezag/voogdij;
 • Vaststelling en wijziging zorgregeling/omgangsregeling;
 • Verzoek vervangende toestemming rechtbank inzake geschillen gezamenlijke gezagsuitoefening (o.a. reis minderjarige naar buitenland, Paspoortwet, enz.;
 • Ondertoezichtstelling/uithuisplaatsing/bezwaar schriftelijke aanwijzing;
 • Ontkenning/gerechtelijke vaststelling vaderschap, enz.

Rechtsgebieden:

Personen- en familierecht

Opleiding en nevenactiviteiten:

 • Nederlandse Orde van Advocaten – Voortgezette Stagiaire Opleiding (2013)
 • Nederlandse Orde van Advocaten – Beroepsopleiding Advocatuur (2011)
 • Universiteit Utrecht – Master Nederlands recht, Privaatrecht (2009)
 • Universiteit Utrecht – Rechtsgeleerdheid toga traject (2008)
 • 2012- 2014 Bestuurslid (algemeen en secretaris) Jonge balie Flevoland
 • 2011 – 2012 Lid pleitcommissie Jonge Balie Zwolle-Lelystad
 • Aspirant lid van de Vereniging Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS)
 • Bestuurslid Bedrijfskring Lelystad

Testimonials (deze titel niet verwijderen)

Testimonials

 • Betrokkenheid en gedrevenheid

  ‘Halverwege een procedure waar ik niet goed vertegenwoordigd werd (door een ander kantoor),
  heeft mw. R. Dijkstra van het kantoor Okkerse-Schop mij bijgestaan en de zaak verder behartigd voor mij. Ze heeft een verloren zaak om weten te buigen naar een positief zichtveld van de rechter, waardoor de vooringenomenheid van jeugdzorg op de korrel werd genomen met resultaat dat mijn zoon intussen weer bijna een jaar thuis woont. Door haar echte betrokkenheid, heldere kijk, kennis en gedrevenheid is het geschil in een zeer korte tijd tot een positief einde gekomen.

  Hierbij handelde ze altijd in het belang van mijn zoon en mij. Rosanne is zeer prettig in omgang, een vleugje humor, begrijpelijke taal, zeer doortastend en vakkundig bijgestaan. Duidelijk en goed geïnformeerd over de ontwikkelingen en verwachtingen in het proces. Ook heldere afspraken in de kosten. Zij houdt zich aan afspraken en reageert snel op vragen. Door haar inzicht en doortastendheid is het geschil in mijn voordeel beslecht. Ik zal mw. Dijkstra zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.

  Mijn zoon en ik zijn heel dankbaar dat zij mijn zaak behartigd heeft. Ook het contact met het kantoor als zeer prettig ervaren. Duidelijkheid en betrouwbaar.’

  dhr. F. Stichelbout

 • Inzicht en doortastendheid

  “Mevr. R. Dijkstra heeft mij als cliënt zeer goed en vakkundig bijgestaan in de voorbereiding en uitvoering van een geschil in het rechtsgebied familierecht.

  Door haar compassie en gedrevenheid is het geschil in een zeer korte tijd  tot een positief einde gekomen. Hierbij handelde ze altijd in het belang van mijn zoon en mij. Ik heb de samenwerking  met mevr. R. Dijkstra als zeer prettig ervaren. Ik werd tijdens het proces altijd goed geïnformeerd over de ontwikkelingen zodat ik wist wat ik kon verwachten.

  Zij houdt zich aan afspraken en beantwoordt mails heel snel. Door haar inzicht en doortastendheid is het geschil in mijn voordeel beslecht.

  Ik vind mevr. Dijkstra een hele goede advocaat en ik ben dankbaar dat zij mijn zaak behartigd heeft. Ik beveel Rosanne Dijkstra bij iedereen aan.”| cliënt Familierecht

 • Dank voor de goede afloop en bereikte resultaten

  Vanuit een zeer moeilijke situatie, waarbij ik reeds een onrealistische voorlopige voorziening uitgesproken had gekregen, ben ik bij Rosanne Dijkstra terecht gekomen. Zij heeft mij met al haar goede kennis en kunde zeer goed geholpen, door een nieuwe realistische uitspraak te krijgen op de eerdere voorlopige voorziening. Zij heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat mijn kinderen iedere week enkele dagen bij mij kunnen zijn en zij weer hun eigen papa hebben zoals zij dat verdienen. Ook alle andere zaken zijn, dank zij goede inzet en aanpak van Rosanne Dijkstra, naar uiterste tevredenheid geregeld en ben ik trots dat zij mij heeft kunnen en mogen bijstaan in dit hele proces. Nogmaals mijn dank voor de goede afloop en bereikte resultaten, juist ook in de momenten dat ik het allemaal zelf heel erg moeilijk had. Met vriendelijke groet, Ronald

 • Mevrouw R. Dijkstra heeft mij bijgestaan in een kort geding zaak inzake familierecht

  Ik kon mijn verhaal goed bij haar kwijt, zonder al te veel woorden begreep ze in welke emotionele oneerlijke rollercoaster ik terecht was gekomen. Ze heeft mij tijdens het proces op mijn gemak gesteld en dat was erg fijn. Ze voelde feilloos de emotie die ik beleefde aan.

  Ze luisterde goed naar mijn verhaal en corrigeerde daar waar dat nodig was. (Wat kun je wel zeggen bij de rechter en wat beter niet bijvoorbeeld ). Ik vond het erg prettig dat zij mij heeft bijgestaan en dat we het kort geding hebben gewonnen!

  Ria Houkes

Kennis

 • Geen aanspraak op aandeel huwelijksgemeenschap wegens moord op echtgenote

  Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 19 mei 2020 uitspraak gedaan in een schokkende zaak, waarin de vraag centraal stond of een voor moord veroordeelde echtgenoot, aanspraak kan maken op zijn aandeel in de gemeenschap van goederen waarin hij was gehuwd.[1]

  Wat was er aan de hand in deze zaak? Partijen gingen in 2007 met elkaar samenwonen, waarna zij op aandringen van de man in 2008 in het huwelijksbootje stapten en in gemeenschap van goederen huwden. De vrouw was vermogend en had al een woning. Door te trouwen in gemeenschap van goederen werd de woning ook van de man. Dit heet ‘’boedelmenging’’.

  De vrouw komt in 2012 te overlijden. Kort voor de dood van de vrouw, had de vrouw haar testament laten aanpassen en de man benoemd als enig erfgenaam. De man wordt al snel als verdachte van de moord op de vrouw aangehouden. Het betreft hier de zaak die bekend staat als de ‘’Wageningse gifmoord’’.

  De man wordt onherroepelijk veroordeeld tot een  gevangenisstraf van 18 jaar voor de moord op zijn echtgenote. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden sprak van een ‘’afschuwelijke moord’’, waarbij de man de vrouw maandenlang stelselmatig vergiftigd had met rattenvergif, waardoor de vrouw ernstig ziek werd en overleed.

  Bij overlijden van een echtgenoot, wordt het huwelijk -en daarmee de gemeenschap van goederen- automatisch ontbonden. Omdat de man als enig erfgenaam van de vrouw was benoemd, zou de man door de dood van de vrouw recht hebben op de volledige huwelijksgemeenschap. Gelukkig steekt het erfrecht daarvoor een stokje, want: wegens de onherroepelijke veroordeling voor de moord op zijn echtgenote, is de man onwaardig om te erven. De ene helft van de ontbonden huwelijksgemeenschap gaat dus naar de erfgenamen en niet naar de man.

  Maar, dan is er nog de andere helft van de ontbonden huwelijksgemeenschap. Op grond van de hoofdregel van het huwelijksvermogensrecht, heeft de man in beginsel ‘gewoon’ recht op deze andere helft van de huwelijksgemeenschap. Er geldt namelijk geen wettelijke regel dat een echtgenoot deze aanspraak automatisch verliest wanneer diegene zijn echtgenote om het leven brengt.

  Op grond van deze hoofdregel zou de man dus aanspraak kunnen maken op zijn aandeel in de overwaarde van de woning van maar liefst 2 ton netto. De erfgenamen konden dit niet verkroppen en stapten naar de rechter waarbij zij een verklaring voor recht vorderden dat de man geen aanspraak kan maken op de helft van de ontbonden gemeenschap. De rechtbank gaf de erfgenamen gelijk en bepaalde dat de man geen aanspraak kon maken op ‘zijn’ deel van de overwaarde in de woning.

  De man laat het hier niet bij zitten en gaat in hoger beroep, maar ook daar ving de man bot en werd hij in het ongelijk gesteld. Het gerechtshof overwoog dat de gedragingen van de man, namelijk:

  ‘’het doorzetten van zijn wil om met de vrouw te trouwen in algehele gemeenschap van goederen; het wegsluizen en verstoppen van grote geldbedragen van de vrouw en de langdurige vergiftiging van – en de moord op – de vrouw, ertoe geleid hebben dat de vrouw, na een vreselijke en pijnlijke lijdensweg door de vergiftiging, niet meer leeft en dat de man haar vermogen heeft willen verkrijgen’’.

  De vrouw had immers een aanzienlijk vermogen, terwijl het vermogen van de man verwaarloosbaar was toen hij met haar huwde. Verder bedroegen de inkomsten van de vrouw uit arbeid/uitkeringen meer dan het dubbele dan de inkomsten van de man. Dit betekent dat de man door de boedelmenging (namelijk het trouwen in gemeenschap van goederen) per saldo is bevoordeeld en dat hij ook de enige is die profijt heeft gehad van de boedelmenging, terwijl de vrouw geen enkel voordeel van de boedelmenging heeft gehad. De man is van meet af aan uit geweest op het vermogen van de vrouw. Al zijn gedragingen hebben in het teken van dit streven gestaan en waren louter op zijn eigen financieel gewin, zo overwoog het gerechtshof.

  Ook maakt het gerechtshof een belangenafweging en betrekt daarbij de persoonlijke belangen van de man, wijlen de vrouw en haar erfgenamen.  Het gerechtshof overweegt dat het persoonlijk belang van de man, het verkrijgen van het vermogen van de vrouw is. Het gerechtshof stelt vast dat hij daarbij zo ver is gegaan, dat hij alle persoonlijke belangen van de vrouw en haar leven, daaraan ondergeschikt heeft gemaakt. In plaats van het verschaffen van hulp, getrouwheid en bijstand (zoals de wet verplicht, wanneer je elkaar het ja-woord geeft), heeft de man de vrouw willens en wetens door vergiftiging ernstig ziek gemaakt en haar laten lijden aan de verschrikkelijke gevolgen van de vergiftiging. De man heeft uiteindelijk het bestaan van de vrouw geheel uitgewist door haar op gruwelijke wijze te vermoorden. Een grotere schending van de persoonlijke belangen van de vrouw en van zijn huwelijkse plichten, is niet denkbaar, aldus het gerechtshof.

  Onder deze omstandigheden is het dan ook naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar dat de man bij verdeling van de ontbonden huwelijksgemeenschap aanspraak kan maken op (zijn aandeel in) de overwaarde.

  Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact op met onze familierechtspecialisten Rosanne Dijkstra (Lelystad) of Marleen Falkena (Almere).

  Rosanne Dijkstra, sectie familierecht

  [1] http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:GHARL:2020:3936

   

 • Indexeringspercentage alimentatie voor 2021 vastgesteld op 3%

  Betaalt of ontvangt u kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Dan moet u er rekening mee houden dat het alimentatiebedrag jaarlijks op grond van artikel 1:402a lid 1 Burgerlijk Wetboek, stijgt.

  De Minister voor Rechtsbescherming stelt het indexeringspercentage vast en de verhoging gaat jaarlijks van rechtswege (dat wil zeggen: automatisch) in per 1 januari van het nieuwe jaar. Onlangs is het indexeringspercentage voor 2021 bekend gemaakt. Deze is vastgesteld op 3%. Voor het huidige jaar (2020) is het percentage vorig jaar op 2,5% vastgesteld.

  Door de indexering stijgt de alimentatie mee met de gemiddelde stijging van de lonen. Als alimentatieplichtige bent u verplicht om de verhoging zelf toe te passen, ook al is uw eigen inkomen ongewijzigd gebleven. Via de website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen kunt u berekenen wat de hoogte zal zijn van het alimentatiebedrag per 1 januari 2021. Om dit uit te rekenen heeft u de datum van de laatste uitspraak/grosse nodig.

  Tip: controleer uw ouderschapsplan en/of (echtscheidings-)convenant. Mogelijk heeft u ervoor gekozen om de wettelijke indexering uit te sluiten. In dat geval hoeft de indexering niet doorgevoerd te worden!

  Als u te maken heeft met een wijziging in uw (financiële)situatie zoals een flinke daling in uw inkomen, waardoor u de vastgestelde alimentatie niet langer meer kunt betalen of er is een wijziging van omstandigheden in de situatie van uw ex-partner, dan kan het verstandig zijn de eerder overeengekomen c.q. vastgestelde alimentatie eens goed tegen het licht te houden.

  Mogelijk is de alimentatie niet meer in overeenstemming met de wettelijke maatstaven en is een wijziging wenselijk of zelfs noodzakelijk! Voor vragen hierover of voor het uitvoeren van een alimentatiecheck kunt u gerust contact opnemen met de familierechtsectie van ons kantoor.

  Rosanne Dijkstra

   

 • Verstoppen van geld uit huwelijksgemeenschap komt man duur te staan

  Als je in een gemeenschap van goederen bent gehuwd en je gaat scheiden, moet de ontbonden gemeenschap van goederen verdeeld worden. Als hoofdregel geldt dat de scheidende echtgenoten allebei recht hebben op 50% van alle bezittingen en schulden die in de wettelijke gemeenschap van goederen zijn gevallen.

  Maar wat als de ene echtgenoot ontdekt dat de andere echtgenoot stiekem goederen die behoren tot de gemeenschap van goederen buiten de verdeling heeft willen houden? Een dergelijke situatie deed zich voor in deze zaak.

  De echtgenoten waren met elkaar getrouwd in algehele gemeenschap van goederen. Het huwelijk en de gemeenschap van goederen werd op 26 september 2012 ontbonden door inschrijving van de echtscheidingsbeschikking in de registers van de burgerlijke stand. In de echtscheidingsbeschikking heeft de rechtbank onder meer bepaald dat het saldo van de bankrekening van de man bij helfte moest worden verdeeld. De man moest dus de helft van het banksaldo aan zijn ex-vrouw vergoeden. De vrouw had geen inzage in de bankrekening.

  De man dacht slim te zijn door voorafgaand aan de echtscheidingsbeschikking van de rechtbank achter de rug van de vrouw om een aandelenportefeuille te gelde te maken en de opbrengst daarvan op “zijn” bankrekening te laten storten.

  De man heeft vervolgens deze rekening leeggehaald door structureel gelden van de rekening te pinnen en deze geldbedragen onder zijn matras te verstoppen.

  De vrouw stelde zich op het standpunt dat de man expres het geld voor de vrouw verborgen heeft gehouden en dat de man gesanctioneerd moest worden voor deze handelswijze in die zin dat de vrouw het volledige bedrag toe zou komen en de man geen recht meer had op de helft van het saldo. Zij  deed een beroep op artikel 3:194 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek, waarin is bepaald:

  ‘’een deelgenoot die opzettelijk tot de gemeenschap behorende goederen verzwijgt, zoek maakt of verborgen houdt, verbeurt zijn aandeel in die goederen aan de andere deelgenoten’’

  De man erkende dat hij de opbrengst van de aandelenportefeuille op de rekening had gestort; dat hij het geld had gepind van deze rekening en de gelden onder zijn matras heeft gestopt,  maar hij zag daarin, kort gezegd, geen kwaad.

  De rechter denkt hier echter anders over en overweegt dat de man wel degelijk opzettelijk heeft gehandeld. Het gaat namelijk om gelden die hij contant van zijn bankrekening heeft opgenomen, waarbij hij wist of behoorde te weten dat die gelden tot de ontbonden gemeenschap behoorden. Er is sprake van een  opzettelijke verzwijging in de zin van art. 3:194 lid 2 BW, waarbij de man het bedrag € 23.400 buiten de verdeling heeft willen houden.

  Deze handelswijze heeft tot gevolg dat het bedrag volledig toekomt aan de vrouw en de man geen aanspraak meer kan maken op de helft van dit bedrag.

  Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact op met onze familierechtspecialisten Rosanne Dijkstra (Lelystad) of Marleen Falkena (Almere).

  Rosanne Dijkstra, sectie familierecht

 • Wetsvoorstel dubbele achternaam kinderen

  Bij de geboorte van een kind staan ouders voor de keuze: krijgt de baby de achternaam van de vader of de (duo-) moeder?

  Deze keuze moet -als het aan minister Dekker van Rechtsbescherming ligt- worden uitgebreid met de keuze voor de achternaam van beide ouders. Zijn Wetsvoorstel dubbele achternaam is op 8 februari 2021 in internetconsultatie gegaan.  Via de website van de Rijksoverheid internetconsultatie.nl kan iedereen suggesties doen voor verbetering van wet- en regelgeving die in voorbereiding is. Dit vergroot de betrokkenheid van burgers, bedrijven en instellingen bij de totstandkoming van wet- en regelgeving.

  In een groot aantal landen is het heel normaal dat een kind een dubbele achternaam krijgt (denk aan Spanje, Noorwegen, Frankrijk, Engeland, VS en België), maar in Nederland behoort dit vooralsnog nog niet tot de mogelijkheden. Uit een publieksopinie van het ministerie van Justitie en Veiligheid van 2020 is echter gebleken dat één op de drie mensen in Nederland deze mogelijkheid wél graag zou willen hebben.

  In 1811 werd in Nederland de burgerlijke stand ingevoerd. Kinderen kregen vanaf toen automatisch de achternaam van hun vader. Pas in 1998 werd het ook mogelijk om een kind de achternaam van de moeder te geven. Als het wetsvoorstel van minister Dekker na het wetgevingstraject en de parlementaire behandeling uiteindelijk in werking zal gaan treden, dan kunnen de ouders hun eerste kind dat wordt geboren op of na de datum waarop de wet in werking zal treden, een dubbele achternaam geven. Worden er binnen dat gezin daarna nog meer kinderen geboren, dan zal de gekozen dubbele achternaam ook voor die kinderen gelden.

  Hoe komt de dubbele achternaam eruit te zien?

  De dubbele achternaam kan er als volgt uit komen te zien, bijvoorbeeld: ‘’Jansen De Vries’’ of, ‘’De Vries Jansen‘’. Er wordt geen koppelteken (-) gebruikt, zoals wel het geval is wanneer je naast jouw eigen achternaam, de naam van jouw echtgenoot/echtgenote voert.

  Er zijn ook mensen die al een meervoudige achternaam lijken te hebben, zoals Van Bergen Henegouwen. Dit wordt in het wetsvoorstel gezien als een enkelvoudige achternaam. Ook deze groep mensen mag hun kind een dubbele achternaam geven, bijvoorbeeld ‘’Van Bergen Henegouwen De Vries’’

  Wanneer ouders niets regelen, krijgt het kind automatisch de achternaam van de vader (of de duomoeder) wanneer het kind binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt geboren. Wordt het kind daarbuiten geboren, dan krijgt het automatisch de achternaam van de moeder.

  Voor kinderen die geadopteerd zijn, mogen de adoptieouders een keuze maken voor een combinatie van de achternaam van het kind bij de geboorte en de achternamen van hun adoptieouders, met dien verstande dat hier een maximum van in totaal twee namen geldt.

  Al met al lijkt dit wetsvoorstel te voorzien in een actuele behoefte binnen de Nederlandse samenleving. De einddatum van de internetconsultatie loopt af op 22 maart 2021, u kunt de internetconsultatie volgen via deze link.

  Heeft u een vraag over een naamswijziging of over een andere familierechtelijk onderwerp, neem gerust contact op met Rosanne Dijkstra (Lelystad) of Marleen Falkena (Almere).

  Rosanne Dijkstra

 • Gratis webinar belastingdienst op 8 september ‘’Scheiden of uit elkaar gaan’’

  Gaan u en uw partner uit elkaar of bent u net gescheiden? Dan kan er veel veranderen voor uw belastingen en toeslagen.

  Belastingdienst en Toeslagen organiseren op 8 september 2022 van 19.30 uur tot 20.45 uur het webinar ‘Scheiden of uit elkaar gaan’ om u te helpen. Er komen allerlei onderwerpen over belastingen en toeslagen waarmee u in deze situatie te maken kunt krijgen aan bod. U kunt zich aanmelden via: https://www.onlineseminar.nl/belastingdienst/webinar/ca731ce5-984d-4b63-bb1d-bd7a004c6c34/scheiden-of-uit-elkaar-gaan/

  Mocht u nog verdere vragen hebben over (de fiscale aspecten van) een (echt)scheiding of bent u op zoek naar een advocaat of advocaat-scheidingsmediator, neemt u dan gerust contact op met Rosanne Dijkstra (locatie Almere en locatie Lelystad)

 • Dag van de Scheiding – 9 september 2022

  Op 9 september 2022 wordt weer de jaarlijkse Dag van de Scheiding georganiseerd door de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS).  Dit jaar is het thema  ‘’Het samengestelde gezin’’.

  Welke uitdagingen zijn er bij de vorming van een samengesteld gezin? De vFAS organiseert op 9 september twee gratis online webinars over de problematiek bij samengestelde gezinnen waar je ook jouw vragen kunt stellen. Klik hier om je aan te melden: https://www.verder-online.nl/dag-van-de-scheiding/gratis-webinar-samengesteld-gezin-onderhoudsplicht/

  Mr. Rosanne Dijkstra is als familierechtadvocaat -en mediator aangesloten bij de vFAS. Op 9 september 2022 om 11.00 uur is Rosanne weer te gast bij het radioprogramma Juridische Zaken van Omroep Flevoland en besteedt zij aandacht aan de Dag van de Scheiding.

  Bij vragen over een (echt)scheiding en alles wat daarbij komt kijken, neem gerust (vrijblijvend) contact op met ons kantoor!

delen via:

Okkerse & Schop Advocaten maakt voor deze website gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Cookies zijn kleine digitale tekstbestanden die in de browser worden geplaatst bij het bezoek aan een website. Okkerse & Schop Advocaten gebruikt functionele cookies om de website naar behoren te laten functioneren. Analytische cookies worden gebruikt om het websitegebruik te analyseren en de website te verbeteren. Met het gebruik van functionele cookies en analytische cookies worden geen persoonsgegevens verwerkt. U kunt uw cookievoorkeuren op ieder moment aanpassen door de instellingen van de browser te wijzigen. Raadpleeg ons privacy- en cookie statement voor meer informatie.