ALMERE | LELYSTAD

Coronavirus – wat betekent dit voor jouw onderneming?

036 5346220

Bel elke werkdag tussen 10 en 11 naar ons GRATIS telefonisch spreekuur voor al je vragen over ondernemingsrecht, arbeidsrecht en familierecht 

Phuong Nguyen

Phuong als advocaat:

Phuong heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is sinds haar beëdiging in 2001 werkzaam bij Okkerse & Schop Advocaten. Ze is inmiddels partner en gespecialiseerd in het insolventierecht en herstructurering, ondernemingsrecht, schuldhulpverlening (ex) ondernemers en privacyrecht en maakt deel uit van de gelijknamige secties. Phuong maakt zich sterk voor de positie van het MKB en is maatschappelijk actief.

Phuong privé:

In haar vrije tijd reist zij graag.

Werkveld:

Phuong is actief op verschillende juridische deelgebieden die van toepassing zijn op het handelen van ondernemers. Op het gebied van het insolventierecht heeft zij zich vergaand gespecialiseerd. Regelmatig treedt ze op als curator in faillissementen en/of als bewindvoerder in surseances van betaling.

Binnen de specialisatie ondernemingsrecht beschikt Phuong over bijzondere expertise, namelijk over het vennootschapsrecht in het algemeen en juridische samenwerkingsverbanden in het bijzonder. Daarnaast begeleidt zij overnames en geeft zij veelvuldig leiding aan saneringen en herstructureringen binnen (groepen van) ondernemingen. Tevens is ze het aanspreekpunt voor de schuldhulpverlening aan (ex)ondernemers die in financiële problemen verkeren.

Rechtsgebieden:

 Opleiding en nevenactiviteiten:

 • Nederlands Recht Universiteit van Utrecht
 • Postacademische Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht (Insolad)
 • Opleiding Financiële Economie
 • Lid van Insolad
 • Voormalig bestuurslid Kredietcoöperatie Veluwe
 • Lid kernteam brancheorganisatie NVVK
 • Lid Mayor’s League of Entrepreneurs (MLE)
 • Initiatiefnemer van het Women in Business netwerk
 • Lid Nederlandse Vereniging voor Herstructurering
 • Partner van MKBDoorgaan.nl. Destijds lid van het kernteam MKBDoorgaan.nl (toen MKBDoorstart.nl)
 • Partner van het Zelfstandigenloket Flevoland, schuldhulpverlening voor (ex)ondernemers in Flevoland
 • Lid van vereniging Privacy recht
 • Voormalig voorzitter Jonge Balie (destijds arrondissement Zwolle)
 • Voormalig bestuurslid Stichting Jonge Balie Nederland
 • Tot 2013 bestuurslid van Stichting Holland Triathlon
 • Verschillende bestuursfuncties bij Junior Chamber International Oostelijk Flevoland
 • Voormalig bestuurslid van de Stichting Jeugd Floriade
 • Voorzitter Medezeggenschapsraad cbs Het Startblok
 • Lid Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting VCO
 • Bestuurslid Business MHC de Mezen
 • Phuong geeft regelmatig cursussen/workshops/lezingen op het gebied van insolventierecht, ondernemingsrecht, privacyrecht en schuldhulpverlening aan (ex-) ondernemers.

Testimonials (deze titel niet verwijderen)

Testimonials

 • Alle facetten van mijn zaak werden breed onderzocht

  “Ik ben de zoon van een ondernemer, en thans ook zelf ondernemer met decennia ervaring in de verzekeringsbranche. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden raakte ik in geschil met een verzekeringsmaatschappij en kwam vervolgens in een spinnenweb terecht. Ik besefte dat ik juridische hulp nodig had en ben in contact gekomen met Okkerse & Schop Advocaten via mijn huisadvocaat, die mij de expertise van dit bureau aanbeval.

  Mijn eerste contact was met mevrouw Phuong Nquyen en haar kantoorgenote. Hoewel ik even twijfelde of twee advocaten nou wel een goed idee was, heeft dat feit me uiteindelijk juist aangenaam verrast.
  Gaandeweg kreeg ik vertrouwen in deze constructie, de dames wisten van wanten! Zij hebben alle facetten van mijn zaak breed onderzocht, en weten waar ze het over hebben. Bovendien waren zij altijd zeer goed bereikbaar, juist omdat zij als duo opereerden. Toen ik uiteindelijk persoonlijk in gesprek moest gaan met de tegenpartij werd ik daar goed op voorbereid door mijn advocaten en ging ik dankzij die voorbereiding en de deskundigheid van mijn advocaten vol vertrouwen het gesprek in.

  De zaak is voor mij uitstekend verlopen, dankzij de deskundige inzet van de advocaten van Okkerse & Schop Advocaten.”

  | Cliënt Ondernemingsrecht

 • Geen nummer maar een persoon!

  “Dankbaar kijken wij terug op ons moeilijke jaar.

  Wij, vader, moeder en dochter van 10 moesten helaas met pijn in ons hart de deuren sluiten van ons restaurant in het centrum van Almere, een faillissement volgde. Drie B.V.s stonden op onze naam: twee holdings en één werkmaatschappij, het restaurant. Alle drie zijn ze failliet verklaard en waarbij een curator is benoemd. Ik hoef u niet te vertellen dat een curator er alles aan doet om het onderste uit de kan te halen, zo ook de bestuurdersaansprakelijkheid bij een B.V.

  Tegen een curator en het juridische vakgebied ben je als persoon met weinig juridische kennis niet opgewassen. Ons werd verzocht om al onze waardevolle spullen te verkopen, ons huis te verkopen en alle waarde aan de boedel beschikbaar te maken om zo de schuld te kunnen voldoen, ondanks dat er nog geen bestuurdersaansprakelijkheid was vastgesteld.

  Op dat moment wisten wij ons geen raad. Wij hebben met ons restaurant al een keer een beroep gedaan op de advocaten van Okkerse en Schop Advocaten en dat was ons goed bevallen. Nu de curator steeds meer druk uitoefende op ons privé hebben wij ons wederom gewend tot Okkerse en Schop Advocaten en zijn daar met advocaat Phuong Nguyen in contact gebracht.

  Na een gesprek om de situatie uit te leggen werden wij begrepen door mevrouw Phuong Nguyen en kregen wij ook het gevoel dat we iemand hadden gevonden die ons juridisch kon bij staan en ons niet als nummer zag, maar als gezin. Vanaf dat moment liepen alle gesprekken tussen de curator en onze B.V.s via Phuong Nguyen. Zij koppelde dit netjes terug aan ons en vroeg om feedback zodat zij het in de juiste formulering weer kon beantwoorden aan de curator.

  Inmiddels na veel correspondentie zijn we bijna één jaar verder, de curator probeert op allerlei manieren om iets boven water te krijgen, maar door de kennis en vastberadenheid van Phuong Nguyen is de curator hierin niet geslaagd.

  Na een slotgesprek met alle partijen bij elkaar is gebleken dat er geconcludeerd kon worden dat er -anders dan het oorspronkelijke standpunt van de curator- geen sprake was van bestuurdersaansprakelijkheid. De faillissementen werden vervolgens snel opgeheven.

  Zonder mevrouw Phuong Nguyen hadden wij dit niet bereikt en waren wij naar alle waarschijnlijkheid persoonlijk failliet verklaard met alle consequenties van dien.”

  | Alexander van der Weerden

 • Proactieve en open inbreng

  “Sinds 2014  werk ik vanuit diverse functies op specifieke dossiers samen met Okkerse & Schop Advocaten. Het meest recente voorbeeld is de implementatie en borging van AVG compliancy in De Floriade Almere 2022 BV waarvan ik sinds januari 2019 algemeen directeur ben. Missie van De Floriade Almere 2022 BV is het organiseren van de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022. Een groot evenement dat een half jaar zal duren en naar verwachting meer dan 2 miljoen bezoekers zal trekken, die niet alleen de pracht en kracht van de Nederlandse tuinbouwsector zullen ervaren, maar ook een vooruitblik op het leven in de groene gezonde stad van de toekomst.

  Op deze wijze heb ik regelmatig contact met het kantoor Okkerse & Schop en specifiek met diverse collega’s uit het kantoor.

  Op het dossier AVG werkt de Floriade Almere 2022 BV met name samen met mw mr. Phuong Nguyen.

  Zowel met het kantoor als geheel als met mr. Nguyen verlopen de contacten steeds professioneel en plezierig en zijn wij verzekerd van een proactieve en open inbreng die ons in staat stelt op vaak complexe dossiers een efficiënte en effectieve werklijn te plaatsen en te borgen die op onze beweeglijke projectorganisatie past.”

  | Floriade Almere 2022 BV | Peter Verdaasdonk | Algemeen Directeur

 • Belangrijke partner

  “De afgelopen jaren heb ik zeer prettig samengewerkt met Okkerse & Schop en met name met Sjakko van Raaijen. Als huis advocaat van onze onderneming in Almere hebben Sjakko en zijn team ons actief ondersteund op het gebied van zakelijke contracten, algemene inkoopvoorwaarden, arbeidsgeschillen tot zelfs strafrechtelijke zaken. Korte, directe lijnen, zeer snelle opvolging en inhoudelijke goede adviezen zijn uiteindelijk de basis van deze fijne samenwerking. In het afgelopen jaar is de samenwerking met Okkerse & Schop verder uitgebreid met Phuong Nguyen en haar team. Haar persoonlijk benadering en zeer kundige adviezen hebben bijgedragen aan een fijne samenwerking op het gebied van privacy,  security en specifiek GDPR. Zowel Sjakko als Phuong waren voor mij een ervaren, kundige en betrouwbare schakel voor mijn positie als Operationeel Directeur.”

  | ReflexSystems | Quintijn Knepper | Operationeel Directeur

Kennis

 • De geheimen van een goede advocaat-cliëntrelatie

  Op 26 augustus 2021 vond het interactieve webinar over de relatie tussen cliënten en advocaten plaats. Maurits Annegarn, Segment Manager Corporate Legal bij Wolters Kluwer, sprak met drie juridische professionals over de manier waarop je een goede relatie met de cliënt kan opbouwen en behouden. In dit artikel lees je over drie belangrijke factoren die volgens de sprekers bijdragen aan het verbeteren van de cliëntrelatie.

  Tijdens het webinar waren er drie sprekers. Marieke van Gelder is partner bij Van Gelder Advocaten. Phuong Nguyen is partner bij Okkerse & Schop Advocaten en Max Hubner is Managing director bij Novograaf.

  De mens achter de cliënt zien
  De eerste factor die een rol speelt in het opbouwen van een succesvolle relatie met de cliënt is de menselijke maat. Volgens Phuong wordt de basis van de relatie gevormd door de kennis van de juridische professional en het resultaat van de dienstverlening. “Daarnaast is het belangrijk om interesse te tonen in de mens achter de cliënt. Oprechte belangstelling tonen is cruciaal.” Max stelt dat er geen gouden formule is voor een goede advocaat-cliëntrelatie. “Het begint met een persoonlijke band, daarvoor moet je je kunnen inleven in de cliënt. Als je niet oprecht geïnteresseerd bent in wat jouw cliënt beweegt en wat er in de sector gebeurt, dan kan die goede band niet ontstaan.” Marieke meent dat begrip van de sector waarin de cliënt handelt ook bijdraagt aan de relatie. “Wij specialiseren ons in een aantal branches. We houden de trends in die branches in de gaten en gaan met de cliënt in gesprek over de mogelijke juridische gevolgen daarvan.”

  Oprechte belangstelling tonen is cruciaal

  Phuong Nguyen, partner bij Okkerse & Schop Advocaten

  De rol die software speelt in de relatie met de cliënt
  De tweede factor die een rol speelt in het verbeteren van de relatie met de cliënt is het gebruik van software. Max geeft aan dat zij hun cliënten beter kunnen informeren over de kosten en de risico’s sinds zij met een portal werken waarin de wereldwijde spreiding te zien is van hun geregistreerde merken en beeldmerken. “Met die informatie kunnen we met de cliënt bespreken of we de gekozen strategie moeten heroverwegen.” Marieke vertelt dat goede dienstverlening begint bij het gebruik van een goed CRM-systeem dat door alle medewerkers op dezelfde manier wordt ingevoerd. “Alleen door goede digitale dossiervorming kan je de cliënt goed bedienen en met die gegevens kan je vooruit kijken. Daarnaast speelt software in de relatie met de cliënt op allerlei manieren een rol. Wij organiseren webinars voor relaties, online vergaderen is in opkomst en onze medewerkers kunnen in realtime met de cliënt werken in een document. Voor ons wordt het steeds duidelijker dat we niet meer zonder software kunnen als we de dienstverlening willen bieden waar de cliënt naar op zoek is.”

  Het wordt steeds duidelijker dat we niet meer zonder software kunnen als we de dienstverlening willen bieden waar de cliënt naar op zoek is.
  Marieke van Gelder, partner bij Van Gelder Advocaten

  Evaluatie is een middel, geen doel op zich
  De derde factor die een rol speelt in het verbeteren van de relatie met de cliënt is de evaluatie. Alle sprekers houden na afloop van een zaak een persoonlijke evaluatie met de cliënt. “Hierbij geeft de cliënt onder andere aan hoe ze de dienstverlening hebben ervaren en wat de verbeterpunten zijn”, merkt Phuong op. Marieke geeft als tip om de cliënt te vragen wat zij anders zouden doen, als zij de dienstverlener zouden zijn. “Op die manier krijg ik een goed beeld van wat de cliënt van ons verwacht.” Max werkt met een net promoter score (NPS). “Hiermee wordt de klantloyaliteit gemeten en vervolgens vergeleken met peers en andere sectoren. Iedere cliënt die een opmerking achterlaat wordt door mij gebeld, bij positieve en negatieve feedback. Het bijzondere aan deze gesprekken is dat je merkt dat de evaluatie niet een doel op zich is. Het is een manier om de relatie met de cliënt te versterken en de dienstverlening te verbeteren.”

  De evaluatie is een manier om de relatie met de cliënt te versterken en de dienstverlening te verbeteren.
  Max Hubner, managing director bij Novograaf

  Meer tijd voor je cliënt

  Wil je meer tijd overhouden voor het verbeteren van de relatie met je cliënt? Met de module Zaakanalyse van InView zie je direct hoe de rechterlijke macht in het verleden heeft beslist en wat de invloed van specifieke gronden waren in een zaak. Deze informatie helpt je om snel de juiste zaakstrategie te bepalen. Hiermee bespaar je tijd. Tijd die je kunt besteden aan net dat extraatje voor je cliënt. Wil je meer weten over InView Zaakanalyse? Klik dan op onderstaande button.

delen via:

Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Okkerse & Schop Advocaten maakt voor deze website gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Cookies zijn kleine digitale tekstbestanden die in de browser worden geplaatst bij het bezoek aan een website. Okkerse & Schop Advocaten gebruikt functionele cookies om de website naar behoren te laten functioneren. Analytische cookies worden gebruikt om het websitegebruik te analyseren en de website te verbeteren. Met het gebruik van functionele cookies en analytische cookies worden geen persoonsgegevens verwerkt. U kunt uw cookievoorkeuren op ieder moment aanpassen door de instellingen van de browser te wijzigen. Raadpleeg ons privacy- en cookie statement voor meer informatie.